Programmering 2019

ROUTE A

13.00, 14.15 en 15.30 uur

Pieter Verelst

Live Café Miles

Vlaams cabaretier die in 2016 Cameretten won. 'Zelden was comedy zo absurd en onvoorspelbaar' schreef De Standaard over zijn debuutvoorstelling 'Mijn broer en ik'.

Hommage Paul van Vliet

Theater De Lieve Vrouw

Mylou Frencken, (ex-) studenten van de Paul van Vliet Academie, Rikkert van Huisstede en een aantal Amersfoortse artiesten eren de 82-jarige Paul van Vliet met hun versies van zijn liedjes. Paul komt kijken.

De Gestampte Meisjes 

KAdE Café

Esmée, Ymke en Thenera  maken fysiek cabaret, zijn schaamteloos en schakelen van hard naar kwetsbaar. Ze kregen van de Theaterkrant vier sterren voor hun voorstelling 'Ballen'. Wel even de stoelriemen vast.


ROUTE B

13.00, 14.15 en 15.30 uur

Matroesjka

De Observant

Wonnen in 2014 de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst festival. Zijn muzikaal sterk en erg grappig. Hun huidige voorstelling 'Brainwash' is met prachtige recensies ontvangen.

Govert Schilling en   Leoni Jansen

Aegtenkapel

De sterrenkundige Govert Schilling en zangeres Leonie Jansen delen de liefde voor het firmament. Dat leidde tot een aantrekkelijk, muzikaaal theatercollege 'Starry starry night'. De verteller en de zangeres spelen een Mallejanversie van hun verhaal.

Yora Rienstra

Mannenzaal

Won in 2009 de Wim Sonneveldprijs. 'Een mooie mix van types, liedjes en persoonlijke verhalen. Ze weet het puntgaaf neer te zetten',  schreef Trouw over haar recente voorstelling.

ROUTE C

13.00, 14.15 en 15.30 uur

Klaas Prins en Thjum Arts

Stad van Cahen

Timmeren aan de weg met hun stand up comedy programma's. Klaas (foto) won het cabaretfestival in Leeuwarden, Thjum het Amsterdamse studenten cabaretfestival. Mallejan brengt ze samen.

Hommage Paul van Vliet

Theater De Lieve Vrouw

Mylou Frencken, (ex-) studenten van de Paul van Vliet Academie, Rikkert van Huisstede en een aantal Amersfoortse artiesten eren de 82-jarige Paul van Vliet met hun versies van zijn liedjes.  Paul komt kijken.

Johan Hoogeboom en Dorien Haan

Lutherse Kerk

Hoogeboom (cabaretier, liedjesmaker) en Haan (actrice, zangeres) gaan elkaar en zichzelf te lijf met vurige liedjes en aanstekelijke humor. Ze spelen de korte versie van hun gezamenlijke voorstelling 'Vonken'

IN DE GROTE FINALE (ONDERDEEL VAN ROUTES) KOMEN ALLE ARTIESTEN NOG EEN KEER OP HET FLINTPODIUM.  DE FINALE BEGINT OM 17.15 UUR EN WORDT GEPRESENTEERD DOOR PATRICK NEDERKOORN (FOTO). HOOFDGAST VAN DE FINALE IS PAUL VAN VLIET

Kaarten?  Kaartverkoop

LEJO speelt om 13.00, 14.15 en 15.30 uur een voorstelling van 20 minuten voor kinderen van 2 tot 90 jaar. Daarna is er een workshop Lejo-poppetjes maken en bespelen. De voorstelling is grappig, een beetje spannend soms, maar het is vooral wonderbaarlijk hoe Lejo met zijn vingers en zijn poppetjes echte mensen en mensjes weet te scheppen. Je zit vanaf minuut één in zijn verhaal.

Kaarten? Kaartverkoop